De Organisatie

Het Bestuur

Drs. Louisa Ouchene, directeur-bestuurder Het Talentenhuis sinds juli 2017.

Welkom in onze prachtige organisatie Het Talentenhuis! Mijn naam is Louisa Ouchene, 48 jaar en moeder van twee tienerdochters (14 en 17 jaar). Ik ben van Spaans-Marokkaanse komaf en ben geboren en getogen in Alkmaar. Opgegroeid tussen verschillende culturen stond ik al jong op eigen benen en wilde ik graag van betekenis zijn voor jongeren en hun gezinnen. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg in verschillende functies van uitvoering tot management en heb ik veel gezinnen en professionals begeleidt. Alvorens ik de functie van directeur-bestuurder aanvaarde was ik clustermanager bij de afdeling Jeugdbescherming en Reclassering van het Leger des Heils.

Inmiddels ben ik vijf jaar werkzaam bij het Talentenhuis met ontzettend veel plezier. Met veel liefde, passie en inzet, bieden we met een mooi team dagelijks begeleiding en ondersteuning aan jongeren die om verschillende redenen bij ons verblijven. We creëren een veilige omgeving waar ze zich thuis voelen en er mogelijkheden zijn voor een gezonde en sportieve levensstijl. Samen met de jongere en bij voorkeur in nauw contact met ouders en de gemeente stimuleren we vanuit rust en aandacht een positieve ontwikkeling en onderzoeken we met elkaar wat het beste perspectief is voor de jongere.

Graag deel ik de volgende mooie complimenten die we het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen:

“Sinds mijn zoon bij het Talentenhuis woont, heb ik hem weer terug” (moeder)

“ Ik heb ruim 10 jaar op woongroepen gewoond maar het Talentenhuis is de enige woongroep waar ik me thuis heb gevoeld” (ex bewoner)

“Het Talentenhuis is een geweldige instelling waar Enkhuizen trots op mag zijn, goede sfeer en zeer goed contact met de mentoren” (samenwerkingspartner onderwijs)

Bovenstaande complimenten bezorgen kippenvel omdat het recht uit het hart gegrepen is en voor ons is deze betekenis zo waardevol omdat we voor vele jongeren en ouders van onschatbare waarde zijn geweest. Tevens versterkt het onze passie binnen de Jeugdzorg en daagt het ons dagelijks uit om onze dienstverlening op maat te blijven verbeteren en te versterken.

Het kwaliteitsmanagementsysteem en alle processen worden jaarlijks doorgelicht door een externe auditor (TÜV Nederland), sinds 2017 beschikt het Talentenhuis over haar HKZ certificering.

Raad van Commissarissen heeft een toezichthoudende rol naar het bestuur. Zij komen vier keer per jaar bij elkaar en werken volgens de governance code. Graag stellen zij zich even voor:

 

Remco van Kleij, Commissaris sinds januari 2021

Ik ben Remco van Kleij, 57 jaar oud. Ik woon samen met mijn vrouw in Dronten. Wij hebben 3, inmiddels, volwassen kinderen en 3 kleinkinderen. Naast mijn werk (manager Jeugdbescherming), ben ik iemand die graag leest, wat wandelt en fietst en met veel plezier mij bezig houdt met mijn grote hobby nl. (model)treinen. Ik hoop vanuit mijn werk, maar ook vanuit deze nieuwe functie een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren die een extra steuntje nodig hebben.

Dennis Merx, Commissaris sinds januari 2021

Mijn naam is Dennis Merx, 39 jaar, getrouwd en trotse vader van een tweeling van vijf jaar. Werkzaam bij de Rechtspraak en hou me bezig met digitalisering. Bij het Talentenhuis wil ik graag bijdrage aan de ambitie om verder te groeien, zowel in kwaliteit als in omvang. Als RvC lid wil ik graag voor een gesprekspartner zijn die in reflectieve gesprekken positief bij draagt. In een sterk veranderende omgeving koers – en vertrouwen houden is wat mij drijft.